tag:blogger.com,1999:blog-15628310.post5838226203937435437..comments2022-05-11T09:54:19.451-04:00Comments on Question of the day: I Hope He Can Afford ItAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/18153935609499338685noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-15628310.post-26781681607571486912009-11-26T00:58:34.161-05:002009-11-26T00:58:34.161-05:00It would seem then, that the gold band is free.
...It would seem then, that the gold band is free. <br /><br />I will take 20 without any stones please.Jolsonhttps://www.blogger.com/profile/10248500941290864096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15628310.post-584104040542342692009-11-20T13:35:28.733-05:002009-11-20T13:35:28.733-05:00Interesting note though, guessthelogo:
We actually...Interesting note though, guessthelogo:<br />We actually have 5 unknowns and 4 variables (note the "x" in the equation I start with), so none of these gems have a definite value. What I mean by that is: There are multiple solutions for the values of the gems themselves; only their sum is definite.<br /><br />I'll illustrate by solving the equation set for "a", then providing two distinct solutions:<br /><br />1)4a + 1d = 2000<br /><br />2)3e + 1a + 1d = 1400<br /><br />3)2r + 1d = 3000<br /><br /><br />Solve in terms of a:<br />d = 2000 - 4a<br /><br />r = 1500 - d/2<br /> = 1500 - 1000 + 2a<br /> = 500 + 2a<br /><br />e = (1400 - a - d)/3<br /> = 1400/3 - a/3 - (2000 - 4a)/3<br /> = -600/3 + a<br /> = -200 + a<br /><br /><br />Solution # 1:<br />let a = 250<br />d = 1000<br />r = 1000<br />e = 50<br /><br />(Verify:<br /> 1: 4a + d = 1000 + 1000 = 2000<br /> 2: 3e + a + d = 150 + 250 + 1000 = 1400<br /> 3: 2r + d = 2000 + 1000 = 3000)<br /><br />Solution # 2:<br />let a = 300<br />d = 800<br />r = 1100<br />e = 100<br /><br />(Verify:<br /> 1: 4a + d = 1200 + 800 = 2000<br /> 2: 3e + a + d = 300 + 300 + 800 = 1400<br /> 3: 2r + d = 2200 + 800 = 3000)oudeishttps://www.blogger.com/profile/02798986999913350014noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15628310.post-88826263477244306292009-11-20T02:34:03.680-05:002009-11-20T02:34:03.680-05:00Answer is 2300
To solve this by simultaneous equa...Answer is 2300<br /><br />To solve this by simultaneous equations , we need 4 equations since we have 4 variables,<br />Oudeis created the 4 equation, since it was not readily given in the question. <br /><br />Tabitha got it the easy way, guessing, I did the same thing, but started with very low values. <br /><b>www.guessthelogo.blogspot.com</b>www.guessthelogo.blogspot.comhttp://www.guessthelogo.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15628310.post-54715480990137749052009-11-19T23:11:31.633-05:002009-11-19T23:11:31.633-05:00This comment has been removed by the author.Jolsonhttps://www.blogger.com/profile/10248500941290864096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15628310.post-43469285665752568552009-11-19T14:12:55.022-05:002009-11-19T14:12:55.022-05:00I got the same answer, but with way less math and ...I got the same answer, but with way less math and mostly lucky guessing.<br /><br />I took the last equation: 2 rubies + 1 diamond = 3,000 and guessed, "What if the rubies are $1K each, and the diamonds are, as well?"<br /><br />Took it from there to conclude that if the rubies and diamonds are each $1K, then the first equation 4a + d = 2000 meant that amethysts cost $250, and finally plugging that all into the second equation to figure emeralds cost $50.<br /><br />250 + 1,000 + 1,000 + 50 = 2,300Tabithahttp://tabithablogs.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-15628310.post-75841103918057867942009-11-19T11:26:10.169-05:002009-11-19T11:26:10.169-05:00I get US$2,300:
1)4a + 1d = 2000
2)3e + 1a + 1d ...I get US$2,300:<br /><br />1)4a + 1d = 2000<br /><br />2)3e + 1a + 1d = 1400<br /><br />3)2r + 1d = 3000<br />______________________<br /><br /><br />1a + 1d + 1e + 1r = x<br /><br />(*6)<br /><br />---><br /><br />6a + 6d + 6e + 6r = 6x<br /><br />(- 3*eq. 3)<br /><br />---><br /><br />6a + 3d + 6e = 6x - 9000<br /><br />(- 2* eq. 2)<br /><br />---><br /><br />4a + d = 6x - 11800<br /><br />(- eq. 1)<br /><br />---><br /><br />0 = 6x - 13800<br /><br />---><br /><br />13800 = 6x<br /><br />---><br /><br />x = 2,300oudeishttps://www.blogger.com/profile/02798986999913350014noreply@blogger.com